Vackra Noosa

Nu har vi varit i Noosa i två dagar tillsammans med Anthony, två andra backpackers och barnen. Ena backpackern är en tysk tjej från Berlin. Hon var otroligt positiv och trevlig och välkomnade oss att bo hos henne i Berlin. Inte oss emot, Berlin är ju vår favoritstad! 

I förrgår kväll gick vi ut med en tjej vi träffat tidigare på resan. Hon och hennes vänner hämtade oss hemifrån och vi var hos dem en stund. De bodde så otroligt fint och hade bland annat en supernice pool, bar, discobelysning och bra ljudsystem på uteplatsen. Sedan åkte vi till klubben The Reef och dansade.

Igår tog Tony med oss ut med båten. Vi åkte runt på sjön i 3h och blev grillade i solen. Det fanns väldigt mycket bullsharks i vattnet så att ta sig en simtur fanns inte på agendan. På kvällen tog han med oss till stan där vi först åt mexikansk, det var då gott! Mätta och belåtna promenerade vi längs huvudgatans lyxiga hotel, butiker och restauranger. Längs gatan var träden upplysta av ljusslingor. Noosa  lockar inte bara backpackers utan även personer med lite mer pengar på fickan.

Vi köpte glass och avslutade kvällen med att gå längs boulevarden. Även där fanns lyxiga hus med utsikt över havet. Längs vägen fick jag syn på ett par fina, svarta flip-flops precis i min storlek. Perfekt! De fick följa med hem då de jag hade var missfärgade, fula och obekväma.

I morse vaknade Jennie av att en spindel gick på henne, haha.

Nu styr vi kosan mot Brisbane där vi ska vara i en vecka, äntligen en storstad!

Vi skrev i Anthonys gästbok precis innan vi lämnade och städade hela köket som tack.

Ha det så bra så hörs vi från Brisbane!

Jennie, Angel & jag

Jennie, lille James & Anthony

Mexican food!







Just arrived in Noosa

Hej alla!

Idag lämnade vi Rainbow för att bege oss ner till Noosa, en fin liten kuststad men väldigt dyr. Vi har bestämt oss för att byta ut 8-rumsbäddar till en helt annan miljö, vi har nämligen bestämt oss för att börja coach surfa. Efter att ha registrerat oss på couch surf-hemsidan fick vi massor av napp och valde slutligen en familj i Noosa. Därför ska vi nu bo med Anthony och hans två barn Alistair och James (James blev mycket entusiastisk när jag berättade att min bror har samma namn). De bor i ett gigantiskt hus ute i buschen och just nu bor även Anthonys syster här. Ikväll ska vi äta BBQ tillsammans med hans familj samt två andra coach surfare som Anthony just nu är och plockar upp från stationen. Det ska bli intressant, att bo här är verkligen en upplevelse i sig.

Coach surfing, för er som inte vet, innebär att man låter resenärer sova hos en - helt gratis! Självklart hjälps man åt med matlagning, städning och dylikt. Många som bor hos andra välkomnar även folk att bo hos dem. Det är ett väldigt socialt sätt att resa och bo på, man får verkligen chansen att träffa locals.

I morgon ska Anthony till exempel visa oss Noosa. Han har bott här i nästan hela sitt liv och eftersom han arbetar som gruvarbetare är han ledig nu och har därför tid för gäster som oss. Han jobbar alltså under en lång period för att sedan vara ledig i några veckor.

Just nu sitter vi i varsin fåtölj och tar det lugnt, bakom oss på väggen sitter världens största Huntsmanspindel och iakttar oss. Som tur är är de helt ofarliga.

Ikväll planerar vi att möta upp vår kompis Angel som också bor i Noosa, henne träffade vi när vi var i Airlie beach.

Om två dagar åker vi vidare till Brisbane vilket blir vår första storstad i Australien. Brisbane ska bli så fantastiskt eftersom både Jennie och jag trivs bra i stadsmiljöer. Vi känner även två tjejer hemifrån som är där just nu.

Nu ska vi snart åka och handla inför BBQn.

Och slutligen behöver ni inte oroa er över att vi bor hos en främling, vår host är jättetrevlig och har väldigt bra references från tidigare backpackers. Hemsidan är välkänd och coach surfing är vanligt i Australien. Dessutom har han ju två barn, vilka dessutom är helt adorable.

Kraaaam på er!

Breakfast time in Rainbow this morning!

On The road again





Han sitter och tittar på oss just nu

Vi har beslagtagit lilltjejens rum...

Snart är det jul & Alison har pyntat granen 

Det är ca. 30 gradar varmt här :)))



Free spirit

Den här kvällen har varit bra för själen. Vi har dels gjort hennatatueringar, eller den enkla varianten med klisterfunktion, på hela kroppen. Vi har alltså levlat upp en nivå i hippiegamet.

Vi har även skrattat till oss lite magrutor tack vare två otroooligt härliga, svenska tjejer som bor i vårt rum i natt. Ni vet när man skrattar sådär genuint härligt så att man helt enkelt inte kan sluta.

Godnatt på er, ni är bäst!








Fraser Island

Nu har vi precis kommit hem från Fraser Island vilket sammanfattningsvis innefattade underbara människor från alla hörn, ett fantastiskt crew och underbar natur. Att åka till Fraser Island, skumpa runt i en stor jeep och campa i två nätter var mitt bästa beslut hittills i Australien.

Vi har under två dagar åkt på led i fyra bilar, min grupp satt med ledaren i den första bilen. Vi har badat i freshwater lakes, åkt med strömmen i badringar i ett superfint creek, vandrat upp på ett berg för att se hajar simma i havet, sett ett över hundra år gammalt vrak ligga strandat, åkt på coola vägar i regnskogen med bra musik i bilden och sist men inte minst haft såååå kul på campet. Vi tältade, lagade vår egen mat, festade och skrattade. Campet var väldigt stort så om kvällarna var vi kring 100 personer på plats på olika delar.

Vår ledare Mick var hur rolig som helst, en riktigt rock n roll aussie.

Vi har träffat så mycket nya vänner och ikväll ska vi ha after party med drinkar och billiga hamburgare på hostlet.

Vi åkte till Fraser med Dingos och lyckligtvis fick vi se en liten dingo på ön. De ser väldigt små och oskyldiga ut men skenet bedrar. De kan vara riktigt farliga och överallt på ön finns varningar. Campet var inhängnat liksom resten av öns större turistplatser.

Vi har även sett en orm och spindlar på ön, bland annat den kända huntsmanspindeln. När vi anlände skymtade vi även ett gäng delfiner.

Det var så tråkigt att komma tillbaka idag, när man har upplevt något så fantastiskt känns det tomt när det tar slut.

I morgon åker vi vidare till Noosa, vi ska få bo hos en kompis vilket plånboken är väldigt tacksam över.

Vi hörs!
KRAM





Babydingo!

Dingo spotting

Creeket

Anelise & Steph

Vraket


Champagne pools, havet skvätte upp vattnet mot klipporna så som champagne poppar


Här ser man att Fraser Island är en sandö

Campet



Mick fick köra över alla 4 bilar efter att tidsvattnet gjort Creeket så djupt 


HAPPY PEOPLE



Rainbow beach pt.2











Rainbow beach

I morse lämnade jag och Jennie Elin för att åka vidare till Rainbow beach. Efter 6h på Greyhoundbussen kunde vi äntligen pusta ut. Dels för att vi nu kommit längre än halvvägs till Sydney!! Men även för att vi överlevt bussresan än en gång. Det är nämligen så att busschaufförerna kör väldigt fort med tanke på hur små vägarna är. Som jag skrev på Twitter så är varje åktur som att sitta i en galopperande elefant på en lina.

Nog om det. Rainbow beach utmärker sig för sin långa, vackra strand med klippor vid ena sidan av strandens vattenbryn. Sanden är vit och svart och vi tror att det svarta kommer från klipporna. 

Vi anlände vid lunchtid och har idag hunnit kolla in poolen, handla middag, vara på stranden och boka en tur till Fraser Island, varav det sistnämnda är världens största sandö. Jag nämnde Fraser i inlägget över men för er som glömt är det ett av Australiens populäraste resmål. Vi ska under några dagar campa, titta på Dingos, åka runt med bilar och hänga med ungdomar på häftiga platser. 

Slutligen kommer vi vara på Fraser Island onsdag-fredag och med tanke på destinationen lär vi vara relativt isolerade från verkligheten och där med okontaktbara.

Ha det fint! Saknar er!







A check on my bucket list

Nu är vi i Agnes Water & town of 1770. Vi kom igår morse och har redan träffat massor av trevliga människor här. Vi träffade till exempel tre svenskar som reste tillsammans men bodde på olika platser i Stockholm. Det roliga var att vi hade gemensamma vänner med alla tre. Summan av kardemumman är alltså att Sverige, som vi alla vet, är otroligt litet.

Agnes Water är bara en snabbvistelse för oss eftersom det är så litet. Imorgon bär det av till Rainbow beach där vi sedan skiljs åt. Elin ska vidare till Hervey bay Medans vi ska till Rainbow och sedan vidare ut mot det populära Frasar Island - världens största sandö! Elin kände att hon ville komma hem tidigare än oss, därför åker hon resten av östkusten lite snabbare än mig och Jennie.

Men vad har vi gjort här i Agnes då? Varför stannade vi ens här?
Jo, för att det är den nordligaste och därför första platsen man kan surfa på på väg ner! Sååå idag har jag surfat (wehoooooo). Det var otroligt roligt, självklart svårt och även lite läskigt med vissa vågor. Nu kan jag i alla fall hantera brädan och jag kan tekniken vilket gör att jag kan hyra en bräda när jag vill och fortsätta öva. Och guess what, jag stod upp 3 gånger! Det som är bra med att surfa här är det vänskapliga priset. Jag betalade 137kr.

Igår var vi även vid en bonfire, det var otroligt mysigt. Ikväll ska vi gå ihop med några tjejer och laga middag tillsammans, de har en BBQ här så vi får se om vi lånar den.

Nu ska jag se Bonde söker fru och Solsidan på Elins dator, underbart!

Hoppas ni mår fint.
Kramkram!!







Airlie beach & Whitsundays

Nu har vi varit i Airlie beach i nästan en vecka. Det är den bästa plasten hittills enligt mig, eller platserna har varit bra på olika sätt men Airlie har känts mest hemma.
Den här staden är liten, det finns en huvudgata där alla butiker, matplatser och uteställen är samlade. Det finns även en mysig hamn, en lagun och staden gränsar till berglandskap där bostäder bryter av finare hotel och resorter. Det är väldigt fint att se hur det lyser i bergen om kvällarna.

Söndag till tisdag var vi ute på båten Wings och åkte runt mellan Whitsundaysöarna. Det är ett av östkustens mest populära resmål. Vi snorklade mestadels, den här gången med våtdräkter vilket höll både solen och Jellyfishen borta. Huvudpunkten på båtturen var att besöka Whitehaven beach. Det var den vackraste, eller mest sagolika kanske är mer rätt ord, platsen jag sett i hela mitt liv. Whitehaven beach är en kilometerlång strand som består av vulkan"sand". Vulkanen är belägen i södra delen av Whitsundays och ligger långt under marken. Där föser den ut den här speciella sanden som bildar ett långt täcke i havet och längs några av öarna. Det är en unik plats på jorden. Vi besökte två delar av Whitehaven, den första var mest en väldigt vacker strand. Den andra platsen bestod av långgrundt, turkost vatten där en slinga av vulkansanden bildade ett mönster i havet. Även om jag skulle vilja går det inte att beskriva en sådan plats med ord och ingen bild kan göra den rättvis. 

För övrigt var båtturen mysig och det var vackert att se både blixtar bakom bergen och stjärnor på himlen i natten ute på däck.

I Airlie beach har vi bott på Nomads vilket är ett enormt hostel. Den här staden är verkligen en backpackerstad med sin bargata och sina stora hostelanläggningar men samtidigt även ett populärt resmål om man he lite mer pengar på fickan eftrsom lyxiga resorter och Yatcher finns belägna kring de festande ungdomarna. Antagligen på grund av att det är en såpass vacker plats.

Vi har varit ute en del, träffat mer människor än på någon annan plats och börjat få färg på kroppen (wohoo). Vi bor i rum med 8 sängar vilket fungerar otroligt bra, oftast är det riktigt trevliga människor som dyker upp.

Nu har vi varit här i ca. 2 veckor, tiden går verkligen fort. Idag har vi bestämt oss för att det är slut på unnandet, vi har varit här tillräckligt lång tid för att ha råd att fortsätta spendera pengar på restaurangmat. Så idag har vi handlat mat till kommande dagar i mataffären.

Allt är bra här, vi funderar på att snart byta destination. Vi har mycket kvar att se.

Hoppas ni mår bra där hemma, saknar er!

Jag brukar bygga en koja vid min säng

Jennie tömmer torktumlaren


Jennie och Kara


Whitehaven beach





Här åt vi natchos på en ö sista kvällen med båtgänget


Lagunen!

Maaaat



Airlie beach

Ligger och lyssnar på klassisk musik just nu i sängen i Airlie beach. Jag har hängt upp min sarong i våningsängen så nu sover jag som i en liten koja.

Den här staden är fin och mysig. Allt är nära men ändå tröttnar man inte.

Jag har inte tagit så mycket bilder här så jag lägger upp två på mig själv istället för någon form av utfyllnad.




Magnetic Island

Inatt tog vi bussen till Townsville vilket är vårt andra stopp längst östkusten. Resan tog nästan 5 timmar. Väl framme tog vi första färgan över till Magnetic Island och Bungalow bay där vi egentligen skulle sova. Dessvärre hade de dubbelbokat vårt rum och när det väl var ordnat så upptäckte vi att de inte bytt lakan eller gett oss ett rum med AC vilket vi betalat för. Det är egentligen ett bra hostel men allt krånglade idag, därför ska vi nu istället åka tillbaka till fastlandet och Townsville.

Det positiva med Bungalow bay är att det är här man får möjlighet att hålla i koalor. För en billig peng bokade vi in oss på en tur i hostlets tillhörande djurpark. Vi fick vara Crocodile dundees på riktigt och hålla i en liten krokodil, ödlor, papegojor, en sköldpadda, världens sötaste lilla koala Pebbles och sist men inte minst en orm. Det sistnämnda har alltid varit något jag känt ett stort obehag inför så att jag tog chansen att hålla i en orm är jag väldigt glad över.

Idag har det varit väldigt, väldigt varmt. Hoppas alla mår bra där hemma!







Daintree

Igår var vi i Daintree forest, en otroligt vacker regnskog. Guiden var en riktig Aussie och blev snabbt dagens Crocodile dundee med sina bara fötter och bekymmerslösa inställning.

Efter totalt 7 stopp som bestått av utsikter, en lyckad krokodiljakt, bad i skogen, en massa guideinfo, vandring i skogen och häng på stranden var vi helt slut. Vår aktivitetsbokare Geoff överdrev inte när han sa att vi fick mycket för pengarna.

Hoppas allt är bra med er! Ikväll åker vi vidare till magnetic island, kraaam






Barriärrevet

Hej allesammans!

Nu har några dagar gått och vi har börjar träffa nytt folk, väldigt trevligt!

Igår, lördag, gick vi upp alldeles för tidigt för att sedan ta oss till hamnen och hoppa på en av båtarna till revet.

Hela vistelsen i Barriärrevet var väldigt givande och vi såg fiskar i all världens nyanser samtidigt som Elin såg en reefshark. Båten stannade till vid två rev varav vi vid det första fick en liten guidning.

Ett stort plus på utflykten var att crewet var riktigt underhållande. De blandade information med humor vilket gick hem hos de flesta och bidrog till en skön stämning på hela båten. 

Slutligen började vi ta oss hemmåt. Vi hängde i poolen på hotellet, åt middag i form av pasta pesto och sen gick Jennie och Elin ut. De är för övrigt fortfarande ute men jag är trött och ligger därför på rummet och vilar.

Vi hörs!








AUSTRALIEN dag 1

Hej släkt och vänner!
Jag passar på att skriva lite medan Jennie och Elin badar.

Vi landade igår morse efter över 20 timmars flygtid samt mellanlandningar. Resan gick bra men var ganska tröttsam. Vi kom överens om att Hongkongs flygplats var rätt tråkig men att arkitekturen var fin.

Väl framme möttes vi av värmebölja och en glad tysk i en sliten van som skulle köra oss till hostelet.

Vi har under vår korta vistelse på andra sidan jorden hunnit fixa nya mobilnummer, kolla in stan, tagit reda på vad som finns att göra i närheten, hänga på hostelet och bada i lagunen. Det sistnämnda är vår nuvarande sysselsättning.

Jag och Jennie hann även testa nattlivet igår. Från en brittisk pub med beer Pong och biljard till en nattklubb runt hörnet där det fanns mycket trevliga människor. Elin valde att stanna på hostelet och äta pasta med några tyskar.

Vi mår bra men har inte riktigt fått rutin än, vilket inte är några konstigheter.

Den första aktiviteten vi bestämt oss för att boka kommer att bli en guidning i regnskogen. Förhoppningsvis får vi se krokodiler

För er som undrar om vi sett ormar eller spindlar så är svaret nej. Australien är känt för sitt rika och farliga djurliv. Dock får man ofta en förvrängd bild av det hela och chansen att se en orm eller spindel är rätt liten, man ser kanske en spindel eller orm i månaden.

Vi är förvirrade men entusiastiska. Värmen är mestadels behaglig.

Kram på er, vi hörs snart igen!








RSS 2.0