Airlie beach & Whitsundays

Nu har vi varit i Airlie beach i nästan en vecka. Det är den bästa plasten hittills enligt mig, eller platserna har varit bra på olika sätt men Airlie har känts mest hemma.
Den här staden är liten, det finns en huvudgata där alla butiker, matplatser och uteställen är samlade. Det finns även en mysig hamn, en lagun och staden gränsar till berglandskap där bostäder bryter av finare hotel och resorter. Det är väldigt fint att se hur det lyser i bergen om kvällarna.

Söndag till tisdag var vi ute på båten Wings och åkte runt mellan Whitsundaysöarna. Det är ett av östkustens mest populära resmål. Vi snorklade mestadels, den här gången med våtdräkter vilket höll både solen och Jellyfishen borta. Huvudpunkten på båtturen var att besöka Whitehaven beach. Det var den vackraste, eller mest sagolika kanske är mer rätt ord, platsen jag sett i hela mitt liv. Whitehaven beach är en kilometerlång strand som består av vulkan"sand". Vulkanen är belägen i södra delen av Whitsundays och ligger långt under marken. Där föser den ut den här speciella sanden som bildar ett långt täcke i havet och längs några av öarna. Det är en unik plats på jorden. Vi besökte två delar av Whitehaven, den första var mest en väldigt vacker strand. Den andra platsen bestod av långgrundt, turkost vatten där en slinga av vulkansanden bildade ett mönster i havet. Även om jag skulle vilja går det inte att beskriva en sådan plats med ord och ingen bild kan göra den rättvis. 

För övrigt var båtturen mysig och det var vackert att se både blixtar bakom bergen och stjärnor på himlen i natten ute på däck.

I Airlie beach har vi bott på Nomads vilket är ett enormt hostel. Den här staden är verkligen en backpackerstad med sin bargata och sina stora hostelanläggningar men samtidigt även ett populärt resmål om man he lite mer pengar på fickan eftrsom lyxiga resorter och Yatcher finns belägna kring de festande ungdomarna. Antagligen på grund av att det är en såpass vacker plats.

Vi har varit ute en del, träffat mer människor än på någon annan plats och börjat få färg på kroppen (wohoo). Vi bor i rum med 8 sängar vilket fungerar otroligt bra, oftast är det riktigt trevliga människor som dyker upp.

Nu har vi varit här i ca. 2 veckor, tiden går verkligen fort. Idag har vi bestämt oss för att det är slut på unnandet, vi har varit här tillräckligt lång tid för att ha råd att fortsätta spendera pengar på restaurangmat. Så idag har vi handlat mat till kommande dagar i mataffären.

Allt är bra här, vi funderar på att snart byta destination. Vi har mycket kvar att se.

Hoppas ni mår bra där hemma, saknar er!

Jag brukar bygga en koja vid min säng

Jennie tömmer torktumlaren


Jennie och Kara


Whitehaven beach





Här åt vi natchos på en ö sista kvällen med båtgänget


Lagunen!

Maaaat



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0