Lighthouse

Igår var sista kvällen i Byron, den bjöd på regn. Svenska som vi är har vi ju såklart med oss regnjackor. Så istället för att hålla sig inne valde vi att trotsa regnets framfart och ge oss ut på stan. Vi promenerade runt och hade det allmänt mysigt, jag älskar ju regn.

Idag gick vi till den berömda fyren samt Australiens östligaste udde. Vägen dit var både längre och brantare än förväntat men vi fick se nya vackra stränder, fina vyer och nya delar av Byron. Det är helt otroligt vilka fina platser som kan gömma sig några hundra meter från där man vanligtvis är. Det är därför man ska utforska sin omgivning.

Påväg upp såg vi allt från exklusiva villaområden till den största orm vi sett hittills i Australien. En grå pyton.

Uppe vid fyren, inne på museet, blev vi tillfrågade att följa med upp på toppen. Det händer alltid oss när vi är på museum, att vi blir erbjudna att följa med till höjdpunkten. I Brisbane gick vi ju upp i klocktornet.

Uppe i fyren såg man hela Byron. Guiden berättade lite om späckhuggare eftersom det är mitt favoritdjur, dessvärre finns de inte här uppe den här tiden på året.

Om man är i Byron bay så får man inte missa fyren och vägen dit, det är halva grejen.

Nu ska vi snart bege oss till bussen där vi sedan ska spendera 13h. Snart är vi i Sydney, wehoo!

Kram
















Julafton

Hej!

Hoppas ni alla har haft en fantastisk jul, att ni ätit gott och spenderat tid med nära och kära.

Här blev det helt tvärt om, i alla fall när det kom till umgängesfronten. Istället för att fira jul med de närmsta firade vi jul med 5 främmande svenskar som även de befann sig i Byron. Vi hittade dem i en australiensisk Facebookgrupp för svenskar. En skånsk, en värmlänning, en göteborgare, en gotlänning och så jag, Jennie och en annan kille från Norsborg. Den sistnämnda killen har vi träffat tidigare och pinsamt nog kände jag inte igen honom, jag höll på att skämmas ihjäl... Jennie tyckte att det var kul i alla fall.

Hela kvällen kände jag ett pågående glädjerus. Vi fixade svenskt julbord, åt gott (det blev så lyckat och likt det vi har hemma), sjöng snapsvisor, gjorde lekar och skrattade hela kvällen. Framåt natten gick vi ut och dansade. Även om vi inte kände varandra kändes det hemtrevligt i och med att alla var svenska. Alla var dessutom väldigt roliga så det gjorde givetvis det hela extra kul.

Igår var det jul för resterande del av världen. Jennie och jag valde att hänga på rummet med våra roliga room mates och äta ost och kex.

Idag har vi äntligen solat hela dagen eftersom det har spöregnat flera dagar tidigare. Även i paradiset hälsar regngudarna på ibland.

Framåt eftermiddagen idag gick vi i lite affärer. Eftersom det är boxing day här så var det mycket rea. Jag köpte en vit jeanskjol. Det roliga är att man märker på sig själv att man anpassar sig efter vart man befinner sig. Jag tror aldrig att jag skulle kommit på idén att bära jeanskjol hemma.

Ikväll ska vi gå ut en sväng och i morgon ska vi promenera upp till fyren. Den ligger på Australiens östligaste udde.

KRAM!

Vi dog. Både av den gudomliga smaken och mängden.

Byron Bay i ett nötskal.

Byron ännu mer i ett nötskal. Ingen annanstans i Australien svävar doften av weed så fritt. Alla röker gräs och går barfota. Alla förutom vi då. Ni behöver inte oroa er, vi tackar vänligt nej när alla hippies bjuder.

Min bästa vän

Julbord!!

Mathias & Elias


Vårt hostel


Stranden! Här finns inget hajnät...

Ännu en marknad



Den vackra världen

Hej people!

De sista dagarna i Surfers har vi verkligen träffat människor. Människor som spridit så mycket energi, glädje och fått en att se nya perspektiv.
Jessica till exempel, om jag inte minns fel har jag nämnt henne förut. Hon är från Kina och får en med sina historier från sina resor att skratta tills magen krampar. Hon är som en smoothie full av glada ingredienser som humor, engagemang och positivitet. Man får inte nog.

Igår kväll skulle vi bara ta det lugnt. Så blev det inte. I hissen påväg till tvättstugan träffade jag Philip från Sverige, han frågade om jag och Jennie ville hänga en stund. Det hela slutade med att vi satt och drack cider hela natten, skrattade, åt camembert och oliver och lyssnade på Philips alla historier tills solen gick upp igen. Vi var så trötta när väckarklockan ropade på oss i morse, men det var det värt.

Och så i morse, då kan vi har träffat den härligaste av dem alla. Sebbe från Tumba. Han har varit på resande fot i 3 år och kom precis till down under från Sydamerika. Tänk er en riktig free spirit, som aldrig hatar, som försöker se det positiva i allt, som bott i djungeln och vill rädda världen. Det är Sebbe i ett nötskal.

Så lämnade vi paradiset och åkte hit, till Byron Bay. Hippiernas stad. Vi trivs redan, allt är så lugnt. Det är allt som Stockholm inte är.

Om två dagar kommer tomten. Eller han lär nog inte hinna ner hit, han får ta hand om er istället. Själva planerar vi att ha knytis med lite andra svenskar här i krokarna. Det nalkas julbord! Wehoo

Här i Byron sover jag och Jennie i olika rum eftersom allt är så fullbokat. Det tar bara sekunder att springa mellan rummen så det fungerar bra. Vi är ju som plåster på varandra så lite distans är nog nyttigt. Dessutom är mina roomies så roliga, det är 3 tjejer från Lidköping.

Vad mer... Det är en stor Huntsmanspindel i våra grannars rum. Det var längesen vi såg en spindel faktiskt.

Avslutningsvis är vi i New south Wales nu, en ny provins. Därför är tidsskillnaden nu 10h mellan er och oss.

Jag uppdaterar mer sen, när vi hunnit bli lite bättre vänner med Byron. Än så länge är vi bara bekanta.

KRAM

Vaknade alltid av detta i Surfers. Döda handen från överslafen... Eller Jennie.

Julshow på stranden som vi missade (för att vi helt enkelt inte visste om den)

Sunset

Palm beach

Framme i Byron och halva jag är glad

Billig middag på G

Traffic light party



Everyday life

Hej på er där hemma i vikinglandet!
Först och främst vill jag bara säga att jag har ett nytt australiensiskt nummer för er som missat det. Så har varit fallet sedan jag kom hit, om det är någon som hört av sig och undrat varför jag inte svarat. Jag ber om ursäkt för det. Mitt nummer är just nu +61420554108.

Annars då? Livet rullar på här i Surfers. Känslan av att vara utomlands börjar sakta tyna bort och Australien känns mer och mer som en självklarhet.

Vi lever verkligen i ett paradis. Varje dag består av stranden, god mat, fina miljöer, karuseller och en och annan utgång.

I förrgår började vi dagen med tennis på hostlet för att sedan åka till Dreamworld en sista gång. Vi avslutade kvällen i Surfers högsta skyskrapa som är över 300m. Vi åkte upp till deras observation deck på 230m.

Idag ska vi bara ta det lugnt, jag ligger och lyssnar på intressanta podcasts och ska snart knalla ner till poolen med min bok.

Ta hand om varandra och njut av den mysiga julkänslan ni förhoppningsvis har där hemma!
Kram

Morgonstund har guld i mun



Vår stora favorit! Man åker baklänges i en bergochdalbana 100m upp på deras frittfall.

På observating deck


Vi har köpt bigarråer

Våra room mates. Det är SÅ intressant att prata med människor från olika länder. Speciellt länder i Asien då det finns enorma kunskapsklyftor hos mig kring allt som rör dessa länder.


Jag underhåller mig med selfies medan Jennie springer runt och fixar




Life

Heej!

I förrgår var vi på Dreamworld igen, den här gången med våra roomies Niklas och Pete. Det var väldigt roligt och jag pressade mig själv ännu mer och åkte saker jag egentligen inte vågade. Jag önskar att James hade varit med, jag vet att han hade tyckt att det varit kul. Dreamworld är Australiens största nöjesfält.

Igår var vi runt hela Gold Coast för att hitta ett Medicarekontor. 10 minuter innan stängning nådde vi vårt mål i Robina (vart det nu är...). På kvällen hade Pete några vänner över. En av killarna berättade om när han och hans vän hade surfat och stött på en gigantisk vithaj. Ush, det känns lite obehagligt att det inte finns hajnät i Byron Bay.

Idag har vi flyttat från Pete till ännu ett hostel. Det var relativt billigt så vi bokade trots halvtaskiga recensioner. När vi kom fram blev vi positivt överraskade. Rummet är likt ett hotellrum, vi har bara 2 room mates, det finns kylskåp och TV på rummet, det är fräscht och eftersom det även är ett hotel har vi tillgång till spat, poolen och tennisbanan. Så imorgon ska vi spela tennis 08.00 och sen åka till Dreamworld hela dagen.

Vi trivs otroligt bra på det här hostlet och det allra bästa är att vi nu bor precis vid huvudgatan.

Idag är det en vecka kvar till julafton. Det känns så konstigt...
Kram på er!






Dreamworld

Jennie och jag hade en riktigt rolig kväll häromdagen. Vi träffade härliga människor på hostlet, var uppe i flera skyskrapor och delade på favoriten på Vapiano. Vi var oslagbara, helt enkelt. Livet är riktigt kul just nu och vi är så tacksamma.

Och idag mina vänner, vet ni vad vi gjort idag? Vi har varit på DREAMWORLD!!! Gold Coast största nöjesfält. Vi blev som barn igen och åkte allt från bergochdalbanor i form av motorcyklar till en av världens största som sitter fast i ett fritt fall. Vi sprang runt hela dagen och försökte hinna med så mycket som möjligt. Dessvärre stänger de rätt tidigt MEN som tur är har vi ett 7-dagarspass. Så i morgon blir det tigershow, lazerdome, fler karuseller samt mer tid på vattenlandet som även det är inkluderat. Vi har helt enkelt hittat en högprioriterad sysselsättning för resten av veckan.

Slutligen har vi bytt boende. Vi coachsurfar igen, den här gången hos Pete som är supertrevlig. Han har redan några roomies här, bland annat Niklas från Sverige med tjej. De är alla jättetrevliga och förhoppningsvis ska alla åka tillsammans till Dreamworld i morgon.

Ta hand om er!
Kram

En av utsikterna


!!




Jennie i en av favoriterna

Glasspaus

Men Jennie... Vad du skräpar ner

Väldigt rolig bergochdalbana!

Middag på Vapiano.. Igen..

Surfers Paradise 

Yum

Och sist men inte minst, detta var alltså ett vitlöksbröd och inte en pizza vi beställde



Surfers Paradise


De senaste dagarna har vi mestadels spenderat tid på stranden. Annars har vi ätit och jag har köpt två klänningar för sammanlagt 80kr, bra kap.

Jag sammanfattar de senaste dagarna i bilder.
KRAM

Vi har hängt mycket med Joanna & Stina här, det har varit så himla kul! Dock reser de vidare idag.

Jag har hittat min favoriträtt här - Pad Thai!!

Poolen






Middag på Vapiano, ute härjade åskan.

Hos några vänner i Surfers på 23e våningen. Vi sov även där, det var helt fantastiskt att vakna i ett svalt, tyst rum där det första blicken mötte på morgonen var bilden av skyskrapor.




Gold Coast

Tjululu!

Nu är vi i Surfers Paradise, Gold Coast! Det är heeelt fantastiskt. Här finns en lång strand, höga skyskrapor, butiker som erbjuder allt från lyx till budget, surfare, longboards och turister. Vi älskar't!

Vi har återgått till att bo på hostel vilket känns sisådär men eftersom vi ska coach surfa igen nästa vecka känns det ändå okej.

De senaste dagarna har vi mest hängt på stranden, äntligen! Det syns liksom inte att vi varit här i över en månad...

Igår träffade vi två tjejkompisar hemifrån (Joanna & hennes vän Stina). Vi hade en superrolig dag på beachen med pizza, tjejsnack, skratt och sol. Vi ska träffa dem igen i morgon innan de åker vidare till Brisbane.

Ikväll blir det myskväll med ost och kex, det känns skönt.

Vi tycker väldigt mycket om Gold Coast och det är verkligen ett paradis.

Kram på er!

Sushi på löpande band. Det roligaste var när vi kommit ut ur restaurangen och inser att Jennie håller i en av menyerna, haha!

Hostlet

Konstigt med julpynt i paradiset...


Ännu en marknad


Lyssnar på bra musik varje dag



Brissy life

Heeeey!

Imorgon lämnar vi Brisbane vilket känns otroligt tråkigt. Vi har verkligen flyttat in hos Blair och Ben samtidigt som vi lärt känna dem bättre. Igår var vi ute tillsammans och idag tog de med oss till några vänner där de bjöd på BBQ och bra musik. De bodde otroligt fint på 15e våningen och på taket fanns både pool och gym.

Vi har även hunnit vara på IKEA där vi köpte lösgodis, åt köttbullar och fick hemlängtan. Och så har vi köpt finfina skor och fått reda på att Taylor Swift shoppat samtidigt som oss på samma plats.

För övrigt har jag lyckats hitta en sida där man kan se Solsidan, Wehooo!

Vi mår väldigt bra just nu och livet är precis så bra som det kan vara. 

Vi hörs från Guldkusten,
KRAM

Glädje

Blair i bilen påväg till IKEA

Jag hittade en par Beats


Ben! Världens härligaste människa



Vi spelade vinyl! Bästa



City life

Dumplings!!

Vår säng! Kommer ha separationsångest från den i morgon



Kommande destinationer

Här är en lista på när vi kommer vara i vilka städer, så att ni vet.

7 december åker vi från Brisbane till Gold Cost (Guldkusten) och Surfers paradise. Där kommer vi att vara till den 22 december. Första veckan har vi bokat hostel.

22-28 december är vi i Byron bay, vi ska alltså fira jul där!

28 december och framåt kommer vi befinna oss i Sydney där vi även firar nyår. Sedan vet vi inte om vi bosätter oss i Sydney eller åker vidare till Melbourne, det återstår att se.




Brisbane

Heej!

Nu är vi i Brisbane vilket vi varit de senaste 3 dagarna. Vi bor i den närliggande förorten Toowong hemma hos Blair och Ben, två supertrevliga killar som har en jättefin lägenhet. Vi har ett eget rum med en dubbelsäng och allt är väldigt rent. Från Bens rum kan man se skyskraporna i horisonten.

Vi trivs otroligt bra här och har blivit riktiga wifeys i köket då vi alltid diskar och plockar undan åt både oss själva och killarna.

En kväll tog Blair med oss upp på ett berg där man kunde se hela stan tillsammans med alla förorter. Det var otroligt fint och mörkret gjorde att det var alla lysen som fick gestalta staden.

Under vår tid här har vi även hunnit storhandla, äta mycket wraps, gått på museum och på tur upp i klocktornet (därifrån kunde vi se hela staden) shoppat, varit ute och besökt sjukhuset. Det sistnämnda var på grund av ett sår jag haft i några dagar som såg svullet ut. De på Apoteket sa att det var ett infekterat insektsbett, troligen från en spindel, och att jag behövde medicin. Så nu går jag på antibiotika en vecka... Typiskt. Men såret ser lyckligtvis bättre och bättre ut för varje dag.

Igår morse när vi kom in till stan möttes vi av en stor marknad full av olika matstånd. Jennies idé var att hitta så mycket provsmakning som möjligt, vilket slutligen resulterade i att vi gick därifrån mycket mätta.

Senare på kvällen var vi ute på en universitetsklubb. Det började med att vi var på väg hem från stan. När vi hoppat av tåget i den lilla förort där vi bor såg vi en pub med människor som vi bestämde oss för att utforska mer. Där inne var det proppfullt med studenter, det fanns flera våningar och minst 15 olika rum med dansgolv, spelrum, chillrum, och barer. Vi tappade hakan båda två, och när hakan var tillbaka dansade vi hela natten.

Idag ska vi ha myskväll, så vi ska snart till affären och köpa natchos och guacamole. Vi bor lite på ett berg och hela biten till centrum går vägarna upp och ner. Det är fina hus och lite USA-känsla över det hela.

Hoppas ni mår finfint, det gör vi.

KRAM

Säg hej till mitt apotek!

Main Street (Queen st.) by night


Casinot

Vårt rum

Utsikten från berget! Dock suddig bild, min iPhone kunde inte göra synen rättvis

Vårt fina område

Marknaden

Museum of Brisbane

Utsikten från klocktornet (vill poängtera att denna tur var gratis - värt!)

Leksaksstad...

China town finns även i Brisbane


Inne på universitetsklubben i Toowong



RSS 2.0