Just arrived in Noosa

Hej alla!

Idag lämnade vi Rainbow för att bege oss ner till Noosa, en fin liten kuststad men väldigt dyr. Vi har bestämt oss för att byta ut 8-rumsbäddar till en helt annan miljö, vi har nämligen bestämt oss för att börja coach surfa. Efter att ha registrerat oss på couch surf-hemsidan fick vi massor av napp och valde slutligen en familj i Noosa. Därför ska vi nu bo med Anthony och hans två barn Alistair och James (James blev mycket entusiastisk när jag berättade att min bror har samma namn). De bor i ett gigantiskt hus ute i buschen och just nu bor även Anthonys syster här. Ikväll ska vi äta BBQ tillsammans med hans familj samt två andra coach surfare som Anthony just nu är och plockar upp från stationen. Det ska bli intressant, att bo här är verkligen en upplevelse i sig.

Coach surfing, för er som inte vet, innebär att man låter resenärer sova hos en - helt gratis! Självklart hjälps man åt med matlagning, städning och dylikt. Många som bor hos andra välkomnar även folk att bo hos dem. Det är ett väldigt socialt sätt att resa och bo på, man får verkligen chansen att träffa locals.

I morgon ska Anthony till exempel visa oss Noosa. Han har bott här i nästan hela sitt liv och eftersom han arbetar som gruvarbetare är han ledig nu och har därför tid för gäster som oss. Han jobbar alltså under en lång period för att sedan vara ledig i några veckor.

Just nu sitter vi i varsin fåtölj och tar det lugnt, bakom oss på väggen sitter världens största Huntsmanspindel och iakttar oss. Som tur är är de helt ofarliga.

Ikväll planerar vi att möta upp vår kompis Angel som också bor i Noosa, henne träffade vi när vi var i Airlie beach.

Om två dagar åker vi vidare till Brisbane vilket blir vår första storstad i Australien. Brisbane ska bli så fantastiskt eftersom både Jennie och jag trivs bra i stadsmiljöer. Vi känner även två tjejer hemifrån som är där just nu.

Nu ska vi snart åka och handla inför BBQn.

Och slutligen behöver ni inte oroa er över att vi bor hos en främling, vår host är jättetrevlig och har väldigt bra references från tidigare backpackers. Hemsidan är välkänd och coach surfing är vanligt i Australien. Dessutom har han ju två barn, vilka dessutom är helt adorable.

Kraaaam på er!

Breakfast time in Rainbow this morning!

On The road again





Han sitter och tittar på oss just nu

Vi har beslagtagit lilltjejens rum...

Snart är det jul & Alison har pyntat granen 

Det är ca. 30 gradar varmt här :)))



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0