Sydney life

Heej!
Long time no see.

Nu har vi bott i Sydney i en månad, tiden flyger verkligen iväg. Jag har inte bloggat jättemycket i och med att vi börjat få rutin samtidigt som de stora äventyren minskat.

Vad har då hänt?
Vi har provjobbat på olika platser, åkt till Coogee beach några gånger, firat Australian day med våra flat mates på stranden, åkt till de vackra Blue Mountains där dimman var tjockare än brandrök (så vi ska åka tillbaka på söndag), vi har hängt i parker, varit ute, träffat nya vänner och stött på folk hemifrån, varit i Manly, sett botaniska trädgården, shoppat och hängt en hel del med våra flat mates här hemma. Vi har även svängt förbi IKEA igen där vi satt och pratade länge i en av butikens soffgrupper haha.

För övrigt har jag (ensam) bokat en flygbiljett till Nya Zeeland. Där ska jag göra massa coola saker vilket jag ser otroligt mycket fram emot.

Hopps ni mår bra, här åskar det.
KRAM

Vår utsikt. Här bakom skjuter de raketer varje lördag.

Söker jobb på internetcafé.

Jobbtrial

Våran gata, Quay st

Home

Simmar ibland. Det är väldigt avslappnande.

Coogee. Jennie & Sofie.


Vårt rum

En annan bild på utsikten

Coogee

Vi gjorde egen Skagen en dag

Jennie & Rasmus

Mamma skickade juleskum


Gänget påväg till Blue mountains

Väl framme :) vi såg INGENTING. På söndag ska vi göra ett nytt försök.

Äter sushi minst varannan dag, det finns ett jättebilligt ställe precis här nere på gatan!

Vackra Darling Harbour


Hyde park & westfield

Söt flicka dom spelar piano

Jag & Juan


Rosario från Italen får alla att skratta.

Coogee på Australian day!



Botaniska trädgården

På färgan över till Manly

Manly




Världen

Kom precis till en insikt. Jag kom på hur det känns att tatuera sig. Inte för att jag praktiskt taget låtit nålar fästa symboler på min kropp. Utan för att jag själv har tagit min egen hand och dragit in mig i en helt ny värld. En värld så lik och olik den jag alltid varit van vid. En värld full av nya upplevelser, erfarenheter, människor och plaster, som nu nålat sig fast på min lyckligt förvirrade kropp. Permanent och föralltid, likt små tatueringar.

Jag är glad och stolt. Dock vet vi väl alla att tatueringar sällan gör en nöjd, inte minst mig. Jag är glad och tacksam, det är så jag fungerar. Så har jag alltid varit. Men för första gången i mitt liv känner jag mig inte helt nöjd. Jag har ju precis blinkat till och sett en bråkdel av världen, nu vill jag bara ha mer.

Jag har fått äventyr här i Australien. Jag vill se landskap, kultur och historia i Asien. Jag vill se savann men även hjälpa människor i Afrika. Jag vill se USA, vilket är en värld i sig. Jag vill upptäcka Sydamerika som jag vet så lite om. Och Europa, du är så vacker, varför har jag inte träffat dig mer?

Australien, jag älskar dig. Du har nålat dig fast i mig, du är min första tatuering.



Sydney

Hej!
Bloggen har hamnat på efterkälken lite på senaste tiden. Mest för att dagarna sprungit iväg så fort.

Vi var i alla fall i Bondi några dagar. Dessa dagar bjöd på skyfall och låga temperaturer så vi var mestadels på det lokala biblioteket och skrev CVn.

Den 7e flyttade vi in i en lägenhet i centrala Sydney. Vi har skrivit kontrakt för 2 månader och bor med två andra tjejer och fyra andra killar. Vi trivs jättebra, alla i lägenheten är jättesnälla och man blir verkligen som en liten familj. Det är skönt att äntligen ha packat upp resväskan och slängt in den i garderoben.

Våra flat mates kommer från Nederländera, Frankrike, Colombia, Italien och Danmark. Vi bor på våning 15 och i huset finns även pool och gym. Dessvärre har jag inte kunnat utnyttja dessa faciliteter på grund av att jag blivit sjuk. Idag är det dock bättre och tur är väl det då termometern står på 40(!!!) grader. I morgon ska det regna igen så vi ska sola hela dagen idag.

För övrigt håller vi just nu på att söka jobb för fulla muggar. Hoppas vi får napp snart.

Kram på er!

China town

80talsfilmer är mina favoriter

View at night




Bondi beach

Heej!

De senaste nätterna har vi bott på hotel(!!). Men på grund av dåligt väder och med tanke på hur ocentralt hotellet låg har vi mest hängt på rummet. Inte oss emot, ett eget rum med vita lakan kändes lyxigt för två backpackers.

Hotellet låg i The Olympics vilket är området där sommarOS ägde rum år 2000. Ett gigantiskt område med planer och arenor för alla möjliga sporter med kilometers mellanrum, bussterminaler, ett stort parkeringshus och en egen tågstation. Allt detta byggdes inför OS, allt detta är nu helt öde, som en spökstad.

I förrgår bestämde vi oss för att äta middag på IKEA, det var himmelskt att få äta mina älskade köttbullar igen. Vi passade även på att köpa med oss lite svensk mat från IKEA FOOD.

Idag har vi packat väskan och flyttat till Bondi beach. Vi bor i ett rum via Aribnb samtidigt som vi söker lägenhet för fullt. Nästa gång vi flyttar ska det vara till vårt permanenta boende i Sydney. Det ska bli såå skönt att packa upp väskan en gång för alla.

Bondi då? Vad tycker vi om den platsen? Jo, förorten i sig är mysig, den påminner om de mindre kuststäderna högre upp i landet. Men stranden i sig är inte mycket att hänga i granen. Den med lägst förväntningar hade blivit en aning besviken må jag säga. Summan av kardemumman skulle jag säga blir att stranden i sig är mysig och fin, som strand. Men för att vara en riktig kändis lever den inte upp till sitt rykte. Vi kommer nog spendera en del tid där ändå. We really need to work on our none existing tan.

Vi hörs!
KRAM

:))

Hade en riktig lejonman igår

Home sweet Home

Kärlek på ett fat

Fällde en tår när jag såg den här bilden på andra sidan restaurangen, en våg av hemlängtan kom sakta smygande

Möttes av denna fantastiska nyhet!!!!


...kidnappade en som jag sedan myste med hela kvällen. Eller så köpte jag den och åt upp den.

Tänk att dessa har åkt från lilla Gränna till stora Australien

Lussebullar, såhär lagom EFTER jul

Run Forrest run. Olympiska staden.

Sverige eller aus? Ingen vet. Regnar gör det i alla fall


Bondi beach. Grått & mulet (better pictures coming soon)



~

Give me this and I'll make art



HAPPY NEW YEAR

Helluuu
Nu är vi äntligen i Sydney. Vi kom i tisdags efter att ha spenderat 13h på en nattbuss. Vi rullade in i stan via Harbour bridge och fick se skyskraporna glänsa i morgonsolen.

De första nätterna har vi bott i Newtown, ett väldigt mysigt område 2 stationer från centrum. Newtown är lite gammaldags och påminner ibland om London trots dess namn "New"town. Vi bor i ett bohemiskt hem som vi bokade via AirBnB. Ett mysigt rum med en fin liten balkong med utsikt över gatan. Monique har en jätteskön roomie som DJar.

Under den korta tid vi varit här har vi ätit grekiskt, tittat alldeles för mycket på Gossip girl, promenerat, gått på stan, tittat på operahuset och firat NYÅR. Det sistnämnda tänkte jag berätta lite om nu. 

Igår gick vi upp tidigt för att ta en uber till en park där vi sedan satt i 13h för att vänta in det nya året. 1.5 miljoner människor är i Sydney för att se nyårsshowen vilket gör att allt bra utsiktsplatser snabbt blir fulla. Vi valde ut en liten park på andra sidan vattnet vilket var ett riktigt bra val. Under dagen solade vi, spelade kort, åt, vilade och pratade med roligt folk. Den enda nackdelen var att solen gassade något otroligt. Vi blev verkligen fritterade i värmen. Lyckligtvis gick tiden relativt snabbt och sista tiden hängde vi med vår kompis Mattias och tre killar från Stockholm som vi hittade.

Innan tolvslaget hade de en jättehäftig flygplansshow och vid 9 var det familjefyverkerier (som var mäktigare än alla raketer jag sett). Så blev klockan äntligen tolv och den mäktigaste showen drog igång. Det var otroligt fint och det var värt all väntan.

Efter det åkte vi in till stan och dansade.

Idag har vi sovit och tittat ännu mer på Gossip girl. I morgon ska vi sova på hotel Ibis. Sedan börjar sökandet efter jobb och lägenhet.

För övrigt så älskar vi Sydney. Det ska bli fantastiskt att stanna här en längre tid.

Slutligen vill jag ursäkta mitt lite mindre korrekta språk här i bloggen. Jag har kommit underfund med att jag mer och mer glömmer vissa svenska ord och ofta glömmer jag hur man bäst formulerar sig i skrift. Jag är ju en liten språknörd om ni undrar varför jag påpekar detta. 

Gott nytt år på er, släkt och vänner. Jag sakar er!
Kraaaam

I Sverige har man takboxar med skidor, här är det surfbrädor som gäller


Vi kände oss varmt välkomnade hos Monique


Moving in

Newtown

Brunch

Vi har lagat mat för ovanlighetens skull


Glädjen över att vi är i Sydney


Operahuset och Harbour bridge



I parken!

Väntan...



TVkanalerna filmar massan





Jag och Tom




RSS 2.0