Älskade ni




Nytt jobb - nya möjligheter

Jag jobbar från och med nu som reporter. Jag får göra min röst hörd i vilket ämne jag vill, jag kommer få någon text publicerad i en större tidning och jag får betalt. Hur fett? Jag är så otroligt taggad på att göra olika projekt och att med mina artiklar väcka känslor och åsikter hos mina medmänniskor. Wiie jag är SÅ taggad på det här!
Godnatt på er!



Matglädje

Dagens middag och dessert fixade jag. Vi ska nog inte gå in på detalj men jag kan säga att det inte gick helt på räls. Haha gott var det i alla fall!
Godnatt på er!




Weekend

Blommor. Åh vad jag älskar dem. Alla dessa färger, dofter och unika drag. Dagen spenderades i Bergianska trädgården med mamma och pappa samt på plantagen för blomköp.

Undra vad som händer ikväll. KRAM










Hej helg

Idag har jag varit en riktig crybaby. Men nu är allt bra igen när lilla Anja fått lugna ner sig.

Kvällen ska spenderas i Stockholm med en nybliven vän för bio och lite stadsvisning. Det är svårt att välja ut vad man ska visa av staden utifrån mitt och mina vänners perspektiv. Fast jag är ju social så jag lär prata på.
Ha en fin fredag allihopa!

Lidakampen med alla treor igår! 

Gårdagens program av det mer intressanta hållet hade premiär!

Och så jag och mig själv. Glad efter att ha sjungit "Stay" på sången och gjort det bra dessutom!




Thoughts

Jag satt och lyssnade på Alex och Sigges podcast för några dagar sedan, en pod ja föll ganska pladask för. Inte bara för att de är underhållande i sig utan jag beundrades av deras språk. Deras ordval och akademiska formuleringar. En otrolig inspiration för mig som en dag vill behärska språket på samma sätt.

Men det var inte det jag ville komma fram till egentligen, utan det var själva tanken som slog mig efteråt. Jag visade entusiastiskt podcasten för min mamma och bad henne lyssna på det vackra språk de använde. Men istället för att bli lika imponerad som jag så sa hon bara att det låter precis som en vanlig vuxen konversation.

Då fick jag som en liten uppenbarelse som fick mig att stanna upp och tänka till. Jag är inte vuxen än, inte alls. Vilken lättnad.




Love is a mysterious business




Old but gold

 

Löv löv löv

Ett litet urklipp ur en av mina senaste texter. Man förstår inte heleten men jag tycker ändå meningen är fin. Det är mycket kärlek just nu. Kärlek är bra.

Nothing lasts forever, but some love will never die
I can see it on the birds; they make the love and passion fly



Cozy day hey

Skoldagen var mysig. Bokstavligt talat. Det var pyjamas hela dagen för att samla poäng till utspringet, der är ju lite synd att det bara var idag kan man ju tycka.

Kvällen har spenderats i sängen med mr MAC för att skriva talet. Är redan nervös. Jag menar, hur ska jag på ett karismatiskt sätt väcka intresse med temat skriftspråk?
Godnatt på er!






~




Skola sol och svenskplugg

Hej people! Alltså vädret? 20 grader? Underbart! Åkte och köpte pizza barbent utan jacka. Första dagen i skolan flög förbi innan jag hann blinka. Solgalsögon och glada miner. Fick skjuts hem också. Guldstjärna till dig Linnea!

Just nu ligger jag i badet. Älskar att bada lika mycket som jag älskar vatten. Jag var alltid den som var i första och gick upp sist när jag var liten. Jag måste varit en fisk i mitt förra liv. Eller en späckhuggare, det låter lite coolare.

Ikväll ska jag skriva klart mitt tal. 6 veckor kvar nu, håll ut!
Kram!




Entertainment

Jag kan sitta/ligga i timmar och bara scrolla, läsa och le lite för mig själv. Jag är kär i denna tumblr. Underhållning på hög nivå!
Godnatt på er!








Last lazy day

Har idétorka. Skriver, suddar, skriver, suddar. Jag har i alla fall ett projekt på gång med mitt skrivande som jag ser så mycket fram emot! Ordet projekt får det att hisna i magen och så skrivandet i det. Très bien. Oui oui.

Vad är på plus och minuslistan just nu då?
Plus: hade en underbar kväll hos farmor med créme brulée och historier i mängder från hennes och min pappas barndom. Är faktiskt lite taggad på att lägga i en växel för att gasa upp till potentiella och fint sittande betyg sista veckorna. Klyschigt men VÄDRET, och lite pirr i magen. Filmen mamma och jag såg- The Grand Budapest hotel (se se se). Och sist men inte minst, jag har hittat en smink jag tål!! Älskar livet igen. Puss puss puss på livet.
Minus: plugget måste fortfarande göras och jag är ansvarig för varje liten del. Jag måste gå på jakt efter studentklänning.

Nej livet är bra. Ömsesidig kärlek mellan mig och life.
KRAM





Sommarvärme en vårdag

Här ligger jag i solen, lite fluglik och väldigt nöjd.




April

Idag sjunger fåglarna för mig och för hela Stockholmstrakten. Idag har solens strålar fått mina bleka vårben att bli en smula varmare i tonen. Ikväll åker grillen fram. Hur mår ni?



Keep on keeping on

Det jobbigaste i livet, enligt mig, är det man inte kan kontrollera. Det kan vara ord som kommer ut ur någons mun, ord man önskar gick in genom ena örat och ut genom andra men som istället fastnar i hjärnans osammarbetsvilliga spindelnät. Det kan vara val som andra människor gör som man ofrivilligt påverkas av. Val som att vilja lämna och gå. Det är jobbigt när andra bestämmer sig för att inte tycka om en, välja bort en, utföra dumma handlingar som drabbar en eller att avsiktligt vilja göra en något ont.

Det svåraste att kontrollera som berör en mest är andra människor. Men det är ju även det bästa i livet. De fina orden, de fina handlingarna man inte kan kontrollera och de faktum att det finns dem som vill ha en i sitt liv.

Därför är det viktigt att släppa det man inte kan kontrollera och se allt härligt man får ta emot istället. Visst kan det vara orättvist och otroligt utmananade ibland. Men när andra väljer åt en, då kan man själv välja hur man ska reagera på den personens val.

 

 


RED









Långfredagen

Praktiskt att ha en fotograf som bästa vän. Godnatt på er!





Magic music

Jag tycker att den här låten är helt magisk. Kan lyssna på den om och om och om igen. Videon hade skrämt vettet ur mitt yngre jag men idag är den mest en liten känsla av obehag som kryper mig under skinnet. Eller så blundar man för videon, drar upp volymen på max och bara njuter av låten.
 
 
 
 
 

Happy easter

Flipperspel, créme brulé och film hos Alice igår kväll, mycket mysigt! Och så lite påsklunch idag med tjocka släkten. Eller en liten del av den i alla fall!
KRAM






Podtips

Jag måste tipsa er alla om Alex och Sigges podast. Den är helt fantastisk och inspirerande med ett oroligt rikt språk!

Visst är dessa otroligt vackra? Gjorda av fattiga människor ute i slummern som börjat arbeta lite. Åh!




W e d n e s d a y

Idag landade mamma från Sydafrika. Skönt att se lilla mitt lilla energiknippe till mamma igen! Ett litet plus var att hon kom hem med lite presenter som jag tänkte visa sen. Kläder, solglasögon, champagne från en jättefin gård och lite afrikanska saker.

Sitter nu och tittar på top model där de spelar in i Sydafrika. Jag skulle verkligen vilja åka dit! Jag vill ju i och för sig åka överallt.
Ha det så bra!




Dagen D

Dagens plus: är så jääääävla taggad på Bråvalla! Öronen gör mindre ont. Det är otroligt varmt ute. Mamma har äntligen landat. Jag börjar känns mig helt fri från huvudvärk, illamående och hjärtklappning.

Dagens minus: jag sov 6h och kan inte somna om, har försökt i 2h... Det är nästan lite för varmt, inomhus i alla fall. Har fortfarande plugget kvar. Vårt wifi strejkar, panikkkk...!

Four seasons




Dream a Little dream of me




T u s e d a y

Man bör aldrig ta åt sig av kritik som inte är konstruktiv, en viktig tanke att ha med sig i bakhuvudet.

Idag har det för övrigt en fantastisk dag. Hoppas det fortsätter i den riktningen. Dessutom luktar det vår. However that smells.
Kram på er!





Körsbärsblommor dag 2







M o n d a y

Har inrett köket hos kusinen och ätit otroligt god mat med släkten idag.
Dessutom överraskades jag av positivt av att körsbärsböommorna blommade i kungsan. Så vackert!







It's a hat day




God morgon

God morgon people!
Idag står läkarbesök och släktträff på schemat! Eller det är snarare en i släkten som ska flytta och generösa som vi resten är så ska alla hjälpa till!
Ha en fin dag!



Writing

Jag älskar att skriva. Om allt och ingenting. Ibland blir det bra, ibland rinner det ut i sanden, men oftast inte. Jag lägger sällan upp resultaten här. Jag vet inte riktigt varför, kanske fel forum?
Här var något jag började på för några minuter sedan och avslutade precis. Så såhär kan det se ut folket, när jag inte vet vad jag ska skriva men ändå blir det något. Vad vet jag inte, men något.
 

När drömmar flimrar framför ögonen som spöklika gestalter

När orden faller sönder, som rader, ord och spalter

När vinet på bordet föll ner på golvet, blödde kärleken i sig

Den rann vidare ut på gatan, den lämnade dig och mig

Vi borde aldrig funnits

Vinet sätter fart på elden och snart har vi brunnit

Då slocknade allt. Så grät jag när den lilla nyckelpigan föddes, jag grät när den dog

Den tog med mina sista tårar när den drog

Då skrek jag istället tills rösten tynade bort

Så frös blodet, vattnet och allt inom mig blev torrt

Alla drömmar och all längtan, hade bildat en mörk ring

Så var jag omringad av en evighet, av ett evigt ingenting

 

 

 


Svartvita natt

Har man blivit nominerad till klassens selfie så måste vad vidbehålla den rollen! Hahaha





Kvällsupdate

Mys med fina vänner, påskägg och pappa och Anjakväll. Bra söndag!









Kiteboards & sushi

Har haft världens härligaste dag med pappa ute vid havet! Jag älskar den platsen, jag älskar vägen dit och jag älskar att lyssna på U2 i bilen.

Nu är der sushitime och sen pluggkväll.
Happy Sunday!






Sunday

Vill börja morgonen med att tipsa om en låt, Vance Joy- Riptide, magisk!
För övrigt sov jag 11h i natt, så himla behövligt. Idag blir det en biltur ut till havet och sen lite plugg. Ha en fin dag allihopa!
 
Ser fram emot vår lilla resa till Cambridge! Älskar att ha saker bokade, då blir det ju av. Just nu är det Bråvalla och Cambridge, inte illa!
 
 
 

Lista- mat

Finns det något bättre än mat? Det är så himla kul med mat och jag önskar att jag inte alltid måste bränna köttfärsåsen, hälla i pastan i det kalla vattnet eller faila på ett av de andra sätten jag alltid lyckas med. Här kommer i alla fall en lista om mat, från Bellas blogg, som tidsfördriv och lite underhållning denna lördagsmorgon. Samtidigt har jag Timberlakes My love i öronen. Tröttnar aldrig på den rösten.

Vad åt du senast?
En skorpa och lite Ben & Jerry från igår. När mamma inte är hemma ekar kylskåpet tomt! haha, nästan i alla fall.

Den sista måltiden, om du fick välja?
Vilken hemsk fråga... Jag skulle nog svara lasagne. Det är så otroligt gott.

Bästa matstaden?
Jag älskar Italienskt så jag skulle nog säga någonstans i Italien! Pasta pasta pasta.

Bästa restaurangmåltiden?
En moussaka jag åt någonstans på Halkidiki för några år sedan minns jag starkt, där fick jag en ny favoriträtt!

Bästa snackset?
Jordgubbar och chokladfondue, pannacotta eller cheesecake. Yum!

Vad orsakade förra bakfyllan?
Haha undra vad det här har med mat att göra... Det är såklart studentskivan som är skyldig till den.

 

Mat du älskar att ha hemma?
Gravad lax i skivor som man lätt kan slänga på ett knäckebröd! Eller cashewnötter.

Vad blir det till middag?

Det har jag ingen aning om än! Kanske går vi ut och äter.

Mat du hatar?
Mat där man har överdrivit totalt på lökfronten. Mosiga pommes, kött med för mycket bråsk och grapefrukt tackar jag också nej till.

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?
Jordgubbar och grädde.

Denna från Nice. Så gott!

 
 
 Typisk skollunch?

Haha svår fråga! Men om jag får göra om den lite säger jag att den godaste skollunchen är när vi får pastasallad. Eller köttbullar och lingonsylt. Älskar husmanskost!

Vad är det knäppaste i din kyl?
Mammas förpackning med något tandmedel. Inte så smart att stoppa det i munnen kanske!

Och vad har du i grönsakslådan?
Gurka, sallad, (tomat som är en frukt hihi), paprika♥, majs (är det en grönsak? hmm nej..). Normal stuff!

Och ost?
Stark stark och så ännu starkare! Falla isär ska den gärna göra också, så fort man lyfter en skiva.

Vem får äta från din tallrik?
Alla som känner för det! haha nej men man behöver inte vara rädd för att få en smäll om man snor lite av min mat.


Le soleil brille





No more mothers hand to hold
Please embrace me I feel cold
Oh how she just flew away
How I lay down on the street, whispering stay
Empty streets, empty dark
No sound of wind, no dog will bark
Only a sound of missing in the summer night
I looked up in the sky, on the stars, what a sight
A teardrop on my skin like rain from the skies
Can you see the moon mom? Can you see how it shines?
 

Sunny day hey

God morgon! Vaknade upp av att solen värmde från andra sidan fönstret, riktigt härlig morgon helt enkelt!
Var nere på vårdcentralen igår och fick reda på att jag har världens härligaste öroninflammation. Åh nej inte nu.. på lovet och allt. Men ser ändå fram emot det här lovet, har riktigt roliga saker inplanerade.
Så blir det väl serier i mängder den här helgen.
Kram på er!
 
 
 
 

Black and white

Här är en bild från eventet i fredags, hittade den på Dashas blogg! Ni ser vår lilla trio i mitten haha.
 
Just nu väntar jag bara på att J ska komma hem med min B&J Strawberry cheesecake♥
 

Fint väder bröder

Varför låter dom oss sitta 4h och skriva NP för hand? För HAND? Vilket har resulterat i en ond nacke, handled samt huvudvärk. Hade iaf med mig halva Konsum till provet och åt 2% av det jag hade med mig.

Efter skolan och en otrolig lättnad mötte jag Sara i stan för att få svar på allergitest. Blev lite klokare av det! Sen så mötte vi upp hennes amigos för solhäng i stan.

Nu har jag no energy efter att ha skickat in ännu en uppgift. Pretty Little liars, top model och bed early står på schemat ikväll.
Kram på er!



Massa kärlek





Suit up

Heelt fantastiskt kväll/natt! Var så himla glad bland världens bästa klass, vänner och bekanta. Träffade massa gamla vänner och drack för många drinkar, precis som det ska va! Eller kanske inte för många men för starka..

Middagen innan var över förväntningarna. Maten var god och under klassens nomineringar kunde jag inte sluta skratta. Dom är för härliga! Sen så fick jag lite ryck, skrev ett tal under middagen och gick upp på scen och höll det inför alla. Egoboost! Behövde komplettera min "klassens" med en lite mindre ytlig sida... Haha skämt åt sido.
Ha en fin dag!

Bilder i massor!








Jag håller tal, skakis!




Ingen känsla stannar för evigt

Jag tror det kan vara nyttigt att tänka så ibland. Själv har jag en tendens av att fly när något är jobbigt/ledsamt/tråkigt. Eller så går jag och tycker synd om mig själv och tjatar ut det tills det inte finns något mer att säga. Den där känslan går alltid över, vare sig man vill eller inte. De når en maxpunkt för att sedan gå ner igen. Det blir lite lättare när man tänker så. Kanske.


5 april

Högskoleprov och hemmakväll. What a saturday!




Taverna Brillo

Bubbel, ballonger och fredagskväll.
Pusspuss





3 april

Har haft en wonderful day idag. Har fått massa gjort, så otrolig skön känsla.

I morgon blir det event och ja, fredag BABY.




God morgon Stockholm

Uppe med tuppen och morgonsol över Stockholm. Dagen börjar prima!




Study Wednesday




Pink love




Days gone by

Hade en underbar shoppingdag med Emelie och Jennie i förrgår! Slutade den dagen med världens godaste burgare.

Igår fick jag mitt långtidsEKG som jag ska ha till i morgon. Så vart stressen lite mycket så åkte hem till mina pinglor och det blev jordgubbar och PLL. Mysigt och behövligt.
Kram på er!






RSS 2.0