Brisbane

Heej!

Nu är vi i Brisbane vilket vi varit de senaste 3 dagarna. Vi bor i den närliggande förorten Toowong hemma hos Blair och Ben, två supertrevliga killar som har en jättefin lägenhet. Vi har ett eget rum med en dubbelsäng och allt är väldigt rent. Från Bens rum kan man se skyskraporna i horisonten.

Vi trivs otroligt bra här och har blivit riktiga wifeys i köket då vi alltid diskar och plockar undan åt både oss själva och killarna.

En kväll tog Blair med oss upp på ett berg där man kunde se hela stan tillsammans med alla förorter. Det var otroligt fint och mörkret gjorde att det var alla lysen som fick gestalta staden.

Under vår tid här har vi även hunnit storhandla, äta mycket wraps, gått på museum och på tur upp i klocktornet (därifrån kunde vi se hela staden) shoppat, varit ute och besökt sjukhuset. Det sistnämnda var på grund av ett sår jag haft i några dagar som såg svullet ut. De på Apoteket sa att det var ett infekterat insektsbett, troligen från en spindel, och att jag behövde medicin. Så nu går jag på antibiotika en vecka... Typiskt. Men såret ser lyckligtvis bättre och bättre ut för varje dag.

Igår morse när vi kom in till stan möttes vi av en stor marknad full av olika matstånd. Jennies idé var att hitta så mycket provsmakning som möjligt, vilket slutligen resulterade i att vi gick därifrån mycket mätta.

Senare på kvällen var vi ute på en universitetsklubb. Det började med att vi var på väg hem från stan. När vi hoppat av tåget i den lilla förort där vi bor såg vi en pub med människor som vi bestämde oss för att utforska mer. Där inne var det proppfullt med studenter, det fanns flera våningar och minst 15 olika rum med dansgolv, spelrum, chillrum, och barer. Vi tappade hakan båda två, och när hakan var tillbaka dansade vi hela natten.

Idag ska vi ha myskväll, så vi ska snart till affären och köpa natchos och guacamole. Vi bor lite på ett berg och hela biten till centrum går vägarna upp och ner. Det är fina hus och lite USA-känsla över det hela.

Hoppas ni mår finfint, det gör vi.

KRAM

Säg hej till mitt apotek!

Main Street (Queen st.) by night


Casinot

Vårt rum

Utsikten från berget! Dock suddig bild, min iPhone kunde inte göra synen rättvis

Vårt fina område

Marknaden

Museum of Brisbane

Utsikten från klocktornet (vill poängtera att denna tur var gratis - värt!)

Leksaksstad...

China town finns även i Brisbane


Inne på universitetsklubben i Toowong



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0