HAPPY NEW YEAR

Helluuu
Nu är vi äntligen i Sydney. Vi kom i tisdags efter att ha spenderat 13h på en nattbuss. Vi rullade in i stan via Harbour bridge och fick se skyskraporna glänsa i morgonsolen.

De första nätterna har vi bott i Newtown, ett väldigt mysigt område 2 stationer från centrum. Newtown är lite gammaldags och påminner ibland om London trots dess namn "New"town. Vi bor i ett bohemiskt hem som vi bokade via AirBnB. Ett mysigt rum med en fin liten balkong med utsikt över gatan. Monique har en jätteskön roomie som DJar.

Under den korta tid vi varit här har vi ätit grekiskt, tittat alldeles för mycket på Gossip girl, promenerat, gått på stan, tittat på operahuset och firat NYÅR. Det sistnämnda tänkte jag berätta lite om nu. 

Igår gick vi upp tidigt för att ta en uber till en park där vi sedan satt i 13h för att vänta in det nya året. 1.5 miljoner människor är i Sydney för att se nyårsshowen vilket gör att allt bra utsiktsplatser snabbt blir fulla. Vi valde ut en liten park på andra sidan vattnet vilket var ett riktigt bra val. Under dagen solade vi, spelade kort, åt, vilade och pratade med roligt folk. Den enda nackdelen var att solen gassade något otroligt. Vi blev verkligen fritterade i värmen. Lyckligtvis gick tiden relativt snabbt och sista tiden hängde vi med vår kompis Mattias och tre killar från Stockholm som vi hittade.

Innan tolvslaget hade de en jättehäftig flygplansshow och vid 9 var det familjefyverkerier (som var mäktigare än alla raketer jag sett). Så blev klockan äntligen tolv och den mäktigaste showen drog igång. Det var otroligt fint och det var värt all väntan.

Efter det åkte vi in till stan och dansade.

Idag har vi sovit och tittat ännu mer på Gossip girl. I morgon ska vi sova på hotel Ibis. Sedan börjar sökandet efter jobb och lägenhet.

För övrigt så älskar vi Sydney. Det ska bli fantastiskt att stanna här en längre tid.

Slutligen vill jag ursäkta mitt lite mindre korrekta språk här i bloggen. Jag har kommit underfund med att jag mer och mer glömmer vissa svenska ord och ofta glömmer jag hur man bäst formulerar sig i skrift. Jag är ju en liten språknörd om ni undrar varför jag påpekar detta. 

Gott nytt år på er, släkt och vänner. Jag sakar er!
Kraaaam

I Sverige har man takboxar med skidor, här är det surfbrädor som gäller


Vi kände oss varmt välkomnade hos Monique


Moving in

Newtown

Brunch

Vi har lagat mat för ovanlighetens skull


Glädjen över att vi är i Sydney


Operahuset och Harbour bridge



I parken!

Väntan...



TVkanalerna filmar massan





Jag och Tom




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0